Nieuws

Print Friendly, PDF & Email

Kom bij het Shantykoor Almere

De Vereniging  Shantykoor Almere heeft tot doel op zo hoog mogelijk en verantwoordelijk niveau uitvoeren van zeemansliederen tot plezier van haar leden.

Het ShantykoorAlmere is  geïnteresseerd in mannelijke zangers en speelt u (bas-) gitaar , dan zien wij u graag als lid van onze vereniging. Mocht u geïnteresseerd zijn in ons koor schroom dan niet en kom eens kijken, of een paar keer gratis proef meezingen/spelen.
U kunt vrijblijvend,  elke maandagavond van 20:00 tot 22:00 uur langs komen in buurtcentrum de Cobra, Hildo Kropstraat 8, 1328 BC Almere, Tussen de Vaarten.

Graag voor 19.45 uur melden. Nieuwe (aspirant) leden worden opgevangen en begeleid door iemand van bestuur of door het bestuur aangewezen lid. Wilt u zich liever eerst even melden neem dan contact op met onze voorzitter
Jan Foppen email: : janfoppen@hotmail.com , of met de secretaris
Fred Loupias email:   shantykooralmere@gmail.com 

Almere DEZE WEEK

OP ZOEK NAAR SPONSOR EN DONATEURS
‘Het water staat ons aan de lippen’
Shantykoor Almere op zoek naar sponsors en donateurs
Het Shantykoor Almere komt in actie om het voortbestaan van het koor te kunnen garanderen. ‘Help, het water staat ons aan de liepen’, aldus het koor op de actieflyer.

Het koor telt 50 leden en bestaat 18 jaar. “Het wordt nu noodzakelijk om het instrumentarium, de geluidsinstallatie en de transportmiddelen aan de tijd aan te passen”, vertelt Edze Hiemstra namens het koor. “Door het vertrek van onze vaste pro deo dirigent Patrick Lansbergen werd het bovendien noodzakelijk een andere dirigent te zoeken.”

Om de kwaliteit van het koor te bestendigen en waar nodig te verbeteren, heeft het bestuur besloten om een professionele dirigent aan te trekken.

 

.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.
Bent u dirigent neem contact op met één van onze bestuursleden of stuur een email naar shantykooralmere@gmail.com
.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.-.

“Dit betekent een behoorlijke aanslag op de financiële middelen. Om het voortbestaan van het koor te garanderen zijn we daarom op zoek naar sponsors en donateurs van buitenaf.”

Tijdens een kleine rondgang is volgens Heimstra al gebleken dat het Shantykoor op veel sympathie kan rekenen, mede vanwege het feit dat het Shantykoren Festival tijdens het Havenfestival in september volledig door het koor wordt georganiseerd. “De sfeervolle uitstraling van de koren die daar hun zeemansliederen ten gehore brengen, wordt door de vele tienduizenden bezoekers hoog gewaardeerd.”
Bedrijven of organisaties die het koor willen steunen, kunnen contact opnemen met:
Edze Hiemstra, 06- 22518074 of hiems70@ kpnmail.nl.
Voor meer informatie   VRIEND   of   ONDERSTEUNING |      ONZE       V R I E N D E N    |    ONZE      S P O N S O R S


SHANTY
Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen. Voor de begeleiding en directie kunnen vrouwen deel uitmaken van een shantykoor. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty’s en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. Smartlappen behoren niet tot het repertoire gezongen op de shantyfestivals. Verwant aan de shantykoren zijn de ‘viswijvenkoren’. Zij bezingen de historie van de zeevisserij van uit het thuisperspectief. Op shantyfestivals zijn zij vaak een aanvulling op het shanty-repertoire.

De oorsprong van het woord ‘shanty’ is niet duidelijk. Het wordt vaak verwant geacht met de slave shanty ofwel slavenhut. Hierbij worden dan de liederen die door de slaven op de plantages werden gezongen als voorloper gezien van de liederen op de zeilvaart. Ook wordt het woord ‘shanty’ wel gezien als een verbastering van het Franse woord ‘chant’, dat ‘gezang’ en ‘lied’ betekent.
info:wikipedia


Hoe ontstonden de Shanties en Seasongs aan boord
Sea Shanties Documentary BBC 4 met Gareth Malone

Info: ShantyNederland


Het koor is lid van de overkoepelende organisaties “Shanty Nederland”.
KvK nummer :39084387 Flevoland.
Houd je van zingen en gezelligheid ?
Wij repeteren iedere maandagavond.
Kom gerust eens kijken, meezingen of luisteren.

 

SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door.
SAIL Amsterdam 2020 gaat niet door. Daarmee respecteert en volgt SAIL de noodzakelijke maatregelen vanuit de bevoegde instanties. Met de nieuw aangekondigde maatregelen, inclusief een verbod op grote evenementen tot 1 september a.s., is het onmogelijk geworden om SAIL Amsterdam 2020 te organiseren. In zorgvuldige afstemming met de Gemeente Amsterdam, Port of Amsterdam, Provincie Noord-Holland en andere betrokken partners is de lastige beslissing genomen om SAIL pas weer te organiseren in 2025.