===


Eind augustus en begin september 2023 kan er weer in Almere Haven genoten worden van een bijzondere zomerprogrammering in en rond de havenkom. Er zijn straatoptredens, shantykoren, verschillende podia waar muzikale acts hun kunsten ten gehore brengen, klassieke concerten in de Goede Rede Kerk, braderieën en openluchtfilms. Ook de brocantemarkt komt weer terug, aangevuld met de grootste hippiemarkt van Nederland.

WEBSITEZOMER IN HAVEN SEPTEMBER 2022

“Dat was hard werken dit weekend voor de bemanningen”
Shantykoren zorgen voor gezelligheid Almere Haven Zomerfestival 2022
(door Jan Clements) Vrijdag 2 september zorgde ons Shantykoor voor een muzikaal onthaal bij het binnen halen van de botters in de havenkom. Zaterdag 3 september nam ons koor deel aan het Shantykoren Festival samen met het Bataviakoor uit Lelystad en Dulle Griet uit Enkhuizen.

Voor de lol en de gein
“Daar wordt een mens vrolijk van” reageert een mevrouw op een van de volle terrasjes in het centrum van Haven.
En daar heeft ze gelijk in. Sinds kort hoor ik bij de bemanning. Wat ik fantastisch vind is, dat het koor er steeds weer in slaagt om het publiek in beweging te krijgen. We stralen vrolijkheid uit en brengen dat over aan de mensen. “We zingen voor de lol en we zingen voor de gein”, staat niet voor niks in ons Shantykoor lied. Als onze dirigent Jan van Veen er ook lol in heeft, dan kunnen we knallen.

Organisatie kon beter
Bij het binnen halen van de botters die deel hadden genomen aan de Botterrace liep het niet zo soepeltjes. De organisatie zou niet helemaal goed zijn geweest. De schepen voeren al binnen toen wij nog moesten beginnen en het tijdstip van binnenkomst zoals vermeld in “Almere Deze Week” klopte niet. Na enig gesteggel wie waar moest staan gingen we gelukkig toch nog los. De mensen op de schepen bleken ons zingen te waarderen gezien het applaus. Ook bleek dat bij een van de schippers van een botter die spontaan bij ons rondging met een schaal worst en kaas.

Polonaise
Het vrouwenkoor Dulle Griet uit Enkhuizen boekte veel succes mede door hun kleding. Tijdens een optreden van alle koren gingen de beentjes van de vloer bij een ongeplande polonaise door de dames. Het zou mooi zijn als de dames van ons koor ook een eigen kledinglijn krijgen. Maar dat kost een paar centen, dus we hopen op een bijdrage van de gemeente Almere en onze sponsoren.
Dank
Aan iedereen die heeft bijgedragen aan het succes van deze beide dagen.

 

COMPILATIE FOTO’S DULLE GRIET

Shantykoor Almere -Botters de Veerkade Almere Haven 02 september 2022

Samenvattig Botterdagen 02 en 03 september 2022 aan de kade in Almere Haven