FLORIADE EXPO 2022
Kom naar Floriade Expo 2022 (vanaf 14 april tot en met 09 oktober 2022) en ontdek groene oplossingen van innovators uit binnen- en buitenland die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. Op het Floriade-park geniet je van de geur en kleur van bloemen, planten, groenten en fruit. Ontdek het allemaal zelf op de Expo vanaf 14 april 2022.


WOENSDAG 13 APRIL 2022 HEBBEN WIJ DIVERSE OPTREDENS TIJDENS DE FLORIADE

.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.=.

Over de Walk of Fame
De Walk of Fame Almere – een route van 46 tegels in het centrum van Almere – vertelt het verhaal van Almere. Elke tegel belicht per jaar een betekenisvolle gebeurtenis, ontwikkeling of een belangrijk persoon. Via de QR-code op de tegel is meer achtergrondinformatie te zien over de historie van deze New Town.

Bezoekers en bewoners kunnen ieder jaar onderwerpen inbrengen en meestemmen over de hoogtepunten uit de Almeerse geschiedenis van het voorgaande jaar. De Walk of Fame Almere is een cadeau van Rabobank Almere aan de gemeente Almere ter gelegenheid van het 35-jarig jubileum. Elk jaar tot en met 2043 schenkt Rabobank Almere de gemeente en haar inwoners een nieuwe tegel.

Elk jaar het hoofdonderwerp dat op de tegel staat, kort toegelicht. Daarnaast volgt een korte beschrijving van andere noemenswaardige gebeurtenissen.

De brochure met de route kunt u hier downloaden.

SHANTYKOOR ALMERE 2021 WALK OF FAME
STEMMEN OP SHANTYKOOR ALMERE ZODRA DAT MOGELIJK IS VOLGT HIER DE LINK!
(info: https://walkoffamealmere.nl/)

ALMERE DEZE WEEK

In Almere Deze Week staan een heleboel artikelen die met het Shantykoor Almere te maken hebben.
KLIK HIER VOOR HET MOOIE OVERZICHT

DANK AAN ALMERE DEZE WEEK

RED DE HOLLANDSCHE ZEILVLOOT

Almere DEZE WEEK

OP ZOEK NAAR SPONSOR EN DONATEURS
‘Het water staat ons aan de lippen’
Shantykoor Almere op zoek naar sponsors en donateurs
Het Shantykoor Almere komt in actie om het voortbestaan van het koor te kunnen garanderen. ‘Help, het water staat ons aan de liepen’, aldus het koor op de actieflyer.

Het koor telt ruim 40 leden en bestaat 20 jaar. “Het wordt nu noodzakelijk om het instrumentarium, de geluidsinstallatie en de transportmiddelen aan de tijd aan te passen”, vertelt Edze Hiemstra namens het koor. 

“Om het voortbestaan van het koor te garanderen zijn we daarom op zoek naar sponsors en donateurs van buitenaf.”

Tijdens een kleine rondgang is volgens Hiemstra al gebleken dat het Shantykoor op veel sympathie kan rekenen, mede vanwege het feit dat het Shantykoren Festival tijdens het Havenfestival in september volledig door het koor wordt georganiseerd. “De sfeervolle uitstraling van de koren die daar hun zeemansliederen ten gehore brengen, wordt door de vele tienduizenden bezoekers hoog gewaardeerd.”
Bedrijven of organisaties die het koor willen steunen, kunnen contact opnemen met:
Edze Hiemstra, 06- 22518074 of hiems70@ kpnmail.nl.
Voor meer informatie   VRIEND   of   ONDERSTEUNING |      ONZE       V R I E N D E N    |    ONZE      S P O N S O R S

SHANTY

Er zijn vele shantykoren. Een shantykoor bestaat in principe alleen uit mannenstemmen, maar sinds juli 2021 worden ook vrouwen toegelaten tot het koor. Het repertoire moet hoofdzakelijk bestaan uit shanty’s en kan aangevuld worden met zeemansliederen of lokale liederen verwant aan de zee, haven of visserij. Smartlappen behoren niet tot het repertoire gezongen op de shantyfestivals. Verwant aan de shantykoren zijn de ‘viswijvenkoren’. Zij bezingen de historie van de zeevisserij van uit het thuisperspectief. Op shantyfestivals zijn zij vaak een aanvulling op het shanty-repertoire.

De oorsprong van het woord ‘shanty’ is niet duidelijk. Het wordt vaak verwant geacht met de slave shanty ofwel slavenhut. Hierbij worden dan de liederen die door de slaven op de plantages werden gezongen als voorloper gezien van de liederen op de zeilvaart. Ook wordt het woord ‘shanty’ wel gezien als een verbastering van het Franse woord ‘chant’, dat ‘gezang’ en ‘lied’ betekent.
info:wikipedia

Hoe ontstonden de Shanties en Seasongs aan boord
Sea Shanties Documentary BBC 4 met Gareth Malone

Info: ShantyNederland

Het koor is lid van de overkoepelende organisaties “Shanty Nederland”.
KvK nummer :39084387 Flevoland.
Houd je van zingen en gezelligheid ?
Wij repeteren iedere maandagavond.
Kom gerust eens kijken, meezingen of luisteren.